Megérkeztek az első fotók a BMW iX3-ról

Az új BMW X3 SUV elektromos verziója négykerék-meghajtással és az i-széria technológiai megoldásaival érkezik

A BMW a 2018. április 25-én kezdődő Pekingi Autószalon kereti között rántja le a leplet legújabb SUV-modelljéről, valamint egy tanulmányautó bemutatkozását is rebesgetik.

 BMW iX3 skandináv teszten oldalnézetből

Az iX3 lesz a BMW hosszútávú terveinek előfutára, amellyel az érkező elektromos modellcsalád alapköveit helyezi le a gyártó. A BMW az 5-ik, azaz a legfejlettebb elektromos hajtáslánc-technológiáját fogja használni, amikor 2019-ben piacra kerül. A gyártó ígérete szerint az új iX3 gond nélkül veszi fel a versenyt a Jaguar I-Pace-el és az Audi E-tronnal.

Az iX3 a sima X3 harmadikgenerációs termékcsaládjának részévé válik, és az első olyan autó, amely minden további nulla kibocsájtású elektromos BMW-modell alapjaként szolgál majd. A skandináv tesztelésen készült fotókon jól látható, a kipufogók hiánya, ebből lehet következtetni a teljesen elektromos hajtásláncra, valamint a grill rácsokon is észrevehető némi változás.

BMW iX3 skandináv teszten havas környezetben szemből

A zord időjárási körülmények közötti tesztelés célja a BMW háza táján is ugyanazon célt szolgálja. Hogy kiderüljön, hogy bírja az akkumulátor pakk a terhelést és a mínusz 10 fok alatti hőmérsékletet. Ez egy nagyon kardinális kérdés minden elektromos autó esetében, hiszen biztosan te is hallottál már a líthium-ion akkumulátorok gyengeségeiről extrém meleg, de főleg extrém hideg körülmények között.

Az első kémfotók alapján úgy tűnik az autó kialakítása engedi, hogy az akkumulátor pakkok a padlóba építhetőek legyenek, az elektromos hajtáslánc pedig teljes egészében váltani tudja a belső égésű rendszert. Mind ezt úgy, hogy az utas és a csomagtér mérete ne csökkenjen drasztikusan. Az iX3 ugyanazon BMW CLAR struktúra alapján épül, amely az új X3, valamint a legújabb 5 és 7 sorozatú modellek alapja.

BMW iX3 átdolgozott hűtőrács

Az új hűtőrács vonalvezetésben valószínűleg nem változik, viszont maga a hűtőrács úgy mond funkciómentessé válik az elektromos hajtáslánc miatt. Az új villanymodellek designja inkább lesz diszkrét, mint hivalkodó vagy nagy újításokat hozó, hiszen a márkának nincs szüksége rá, hogy alátámassza saját presztizsét az elektromos járművek terén sem.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom
Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

2021-ben érkezik pár újdonság.

Tovább olvasom