Drámaian új megjelenéssel érkezik az új A6

Lenyűgöző új vonalvezetéssel érkezik az új Audi A6 Avant

Az Audi design tervezőjének, Helmut Jung-nak sikerült elérni, hogy egy agresszíven lejtős vonalvezetésű hátsórészt álmodjon meg az új Avantnak anélkül, hogy helyveszteség keletkezett volna a csomagtérben.

Jung elmondása szerint az új Avant tervezése során olyan autót szerettek volna létrehozni, amely a vásárlók számára mind a praktikum, mind pedig a külső megjelenés szempontjából vonzó legyen:

„Ez az autó, mindkét frontot biztosítja” – állítja Jung – „Általában egy ilyen drámaian lejtős vonalvezetés esetében, ami a tetőtől egészen a csomagtartóig tart, kompromisszumokat kell kötnünk, de az új Avant hosszabb, mint elődje volt, és néhány okos mérnöki trükknek köszönhetően ugyanazt a csomag teret kapjuk, mint korábban”

2018 Audi A6 Avant hatsónézetből közúton

Az új Audi A6 Avant csomagtartójának kapacitása 515 litertől 1680 literig terjeszthető ki, attól függően, hogy az ülések milyen pozícióban helyezkednek el. A további kényelmi funkciók pedig lehetővé teszik, hogy akár csupán egy gombnyomással állítsd az ülések helyzetét a kocsiban. És természetesen nem marad el a hátsó lökhárító alatti láblengetős csomagtérajtó nyitási funkciót sem.

A csomagtérnek szintén jót tett, hogy az autó 12mm-el hosszabb lett, így létrejött annyi plusz hely, hogy a csomagtér 27 mm-rel meghosszabbodhatott, valamint az utastér is tágasabb a hosszabb tengelytáv miatt. A könyökök és lábterek is kényelmesebbek, tágasabbak, mint az elődé volt.

Mint az A6 szedán változatánál, Jung itt is kiemelte az Audi Quattro inspirálta stílus elemeket, különösen a kerékívek tekintetében. Arról is beszélt a tervező, hogy az új Avantnál „ A cél a sportos, tiszta, progresszív megjelenés volt” – „Fel kell idéznie a Quattro szellemét, de időtállónak és modernnek is kell lennie” Az Audi arra törekszik, hogy autóik 10 év múlva is megnyerőek legyenek, és ne csak most kapják fel az emberek a fejüket rájuk.

 2018 audi A6 Avant hátsó utastér

Az új Avant egyéb részei követik a szedán által meghatározott témákat, a belső megjelenés, a technológiai felszereltség, és a az új MMI hangvezérlő rendszer is a szedánnal megegyező módon lett kialakítva és szerelve. Elérhető az összekerék kormányzási rendszer, a menet stabilizálás, és más támogató funkciók, amelyeket opcionálisan választhat a vásárló.

Az egyébként közel 5 méter hpsszú autó fordulóköre 11,1 méter, ami jó egy méterrel rövidebb, mint az elődé volt. Az új Avant várható motoropciói egy 286 lóerős TDI V6 dízel és egy 340 lóerős TFSI V6 benzinmotor, mind a két motor esetében 8 sebességes automataváltó dolgozik a sofőr helyett és mild-hibrid támogatás is lesz a járgányban. A négy hengeres opciók csak később érkeznek majd.

Forrás:

Ajálott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom
Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

2021-ben érkezik pár újdonság.

Tovább olvasom