465 lóerős teljesítménnyel startol az új Cayenne E-hybrid

A gyártó legnagyobb testű SUV-ja, a Panamera 4 E-Hybrid rendszerét, a PHEV-et kapja meg

A Porsche hivatalosan is elindította a Cayenne elektromosított változatát, az E-Hybridet amely a nagysikerű Panamera 4 E-Hybrid rendszerét kapta meg. Az összkerék-meghajtású SUV-változat a Panamera 2,9 literes egysége helyett egy 3,0 literes V6-ot használ egy nyolcfokozatú Tiptronic S automata sebességváltóval. Az új Cayenne akár 465 lóerőt és 699 Nm nyomatékot termel, ami nem semmi teljesítmény! A 0-100 km órára való gyorsulási idő mindösszesen 5,0 másodperc, a végsebesség pedig 252 km/h.

2019 Porsche Cayenne E-Hybrid szemből fotózva

Az új Porsche SUV teljesen elektromos hajtással kicsit kevesebb mint 44 km-t képes megtenni, maximális sebessége pedig 135 km/h. A 14,1 kW teljesítményű akkumulátor teljes töltési ideje megközelítőleg 8 órát vesz igénybe normál 230 V-os csatlakozással. Ez a töltési idő 2,3 órára is csökkenthető amennyiben az autó szerelve van az opcionálisan választható 7,2 kW fedélzeti töltő szettel. Az autó töltése távolról is vezérelhető lesz a Porsche Connect applikáción keresztül.

Az átlagos üzemanyag-fogyasztása az új Cayennek, a teljes E-Hybrid hajtáslánc használata mellett maximum 2,67 liter 100 kilométerenként, ami egy robogó fogyasztásával vetekszik. A jelenlegi generációs SUV az egyik leghatékonyabb rendszerrel bír, ami jóval elhagyja a V6-os elődök teljesítményét és fogyasztási adatait. A Porsche jelenleg nem rendelkezik dízel hajtású modellel, de a jelenlegi állsok szerint ez 2019-re szintén változhat. Bár furcsa döntés lenne a nagy dízel háborúban, már több olyan rendszert is tesztelnek független mérnökök, amik megoldanák a dízel károsanyag kibocsájtásának kérdését.

2019 Porsche Cayenne E-Hybrid belsőtér

A hibrid hajtáslánc bekapcsolásakor, amit mellesleg előszőr a 918 Spyderben mutattak be, azonnali maximális nyomaték generálására van lehetőség. A Sport Plus módban a gyártó állítása szerint minden elektromos energiát az azonnali teljesítmény emelkedés szolgálatába lehet állítani. Szimpla Sport módban viszont a folyadékhűtéses akkumulátor kevesebb energiát biztosít egy időben, így a nyomaték növelési folyamatossá és egyenletessé válik a hirtelen ugrás helyett.

Bár a Cayenne E-Hybrid 17 millió forintos induló ára bőven a prémium kategóriába sorolja, a Panamera 4 E-Hybrid sikerei azt mutatják, hogy van igény a plug-in hibrid SUV-okra ebben a szegmensben is. Tavaly, 2017-ben a Panamera értékesítési adatait csupán 35%-ban tették ki a benzines modellek, 50%-ot pedig a hibridek vittek. Ez egyértelmű jel arra, hogy a PHEV opció sikeres, és működő képes. Az új termék család új vezetés támogató technológiákat is hoz magával. A Porsche a 2019-es modellen mutatja be első teljesen színes kijelzőjét, és egy fejlettebb adapatív tempomat illetve sávtartó rendszert is tartozik majd az alapmodellhez. Opcionálisan választható lesz a szélvédő fűtés, a távvezérelt független légszabályozás, a masszázs funkció és 22 colos könnyűfém kerekek is.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom
Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

2021-ben érkezik pár újdonság.

Tovább olvasom