50. évfordulóját ünnepli a Jaguar XJ

Limitált kiadású verzióval érkezik a Jaguár az XJ modell évfordulójára

Annak idején az első XJ modell 1968-ban kezdte meg pályafutását. A brit gyártó három motor opcióval indította útjára az azóta zászlóshajóvá cseperedett prémium szedánt. A 60-as években már nem volt idegen a nagy hengerűrtartalmú motor egy szedán autóban így aki egy XJ-re vágyott választhatott 2,8 literes sorhatos, 4,2 literes sorhatos, és 5,3 literes V12-es motorok közül. Az 50 éves fennállásnak tiszteletére a limitált szériás modell neve XJ50 lesz.

Jaguar XJ generációk 1968-tól napjainkig

Az XJ50 kizárólag hosszított tengelytávú kivitelben lesz elérhető. Választhatsz egy 340 lóerős 3,0 literes kompresszoros V6, vagy egy szintén kompresszor által töltött, 5,0 literes 470 lóerős V8-as szívet. Amennyiben a kevesebb erő mellett döntesz lehetőséged van 4, vagy hátsókerék hajtást használni, azonban, ha a sok ló mellett döntesz, állandó hátsókerék hajtás lesz a társad az utakon.

Az XJ50 egyedi első és hátsó lökhárítókat, 20 colos felniket és új, fényes fekete hűtőrácsot is kapott. További egyedi jellemzője a limitált szériának az oldalsó és hátsó részeken elhelyezett egyedi XJ50 jelzések. A modell Fuji White, Santorini Black, Loire Blue és Rosello Red színekben lesz elérhető.

Jaguar XJ50 beltér, a különleges steppelt bőr ülésekkel

A prémium szedán belterében is elhelyezett a gyártó néhány egyedi elemet és jelzést az évfordulós kiadásra. Az ülések fejtámláján dombornyomott Jaguar logó helyezkedik el és gyémánt-alakban steppelt bőrborítás uralja az ülések többi területét. A váltófülek alumíniumból készültek, amik remekül passzolnak a fényes fém pedálokhoz. Az ajtók küszöbein XJ50 logók helyezkednek el, amelyek az ajtó nyílását és csukódását követve illuminálnak.

„A fél évszázados múlttal rendelkező Jaguar XJ, a gyönyörű dizájn, az intelligens teljesítmény és a kényeztető luxus tökéletes egyensúlyát kelti életre, ennek köszönhetően továbbra is a Jaguár igaz örökségeként él tovább, ez biztosítja, hogy kiemelkedjen a tömegből” – mondta Ian Callum a Jaguar tervezője.

Jaguar XJ50 oldalsó limitált szériát jelző embléma az első kerék ív mögött

A jelenleg futó modell a 8-ik generációja az XJ-nek, így lassan időszerű lesz az újratervezett modell érkezése is. Erre várhatóan 2019-ben kerül sor. Az első generációs V12-es verzió volt az egyetlen valóban tömeggyártásba került XJ modell, amely a bemutatás idején a kicsit több mint 225 km/h-ás végsebességével az egyik leggyorsabb 4 ülésesnek számított.

Jaguar XJ50 közúti fotón, szembe nézetből

Az új Jaguar XJ50 már rendelhető Nagy-Britanniában 74.280 fontos áron, azaz közel 26 millió forintért, bárki hozzá juthat ehhez a különleges kiadáshoz.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

TOP3 szuper újdonság a Frankfurti Autószalonról

A Frankfurti Autószalonra a top gyártók is odatették magukat, hosszú szemezgetés után kiválasztottam a három kedvencem.

Tovább olvasom
A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom