Híreink

A Karlmann King a világ legdrágább SUV-ja

Karlmann King

Dátum: 2018-04-07

Gyakran hallani, ahogy a rajongók arról panaszkodnak, hogy minden SUV egyformán néz ki. Azonban a limitált kiadású Karlmann Kingről van szó, egyértelműen a “kivétel erősíti a szabályt” elv érvényes.

A Karlmann King alapját a Ford F-550 adja, a tervezésért az IAT kínai cég felel, az autót viszont egy európai csapat építi. A koncepció célja, hogy egy olyan járművet hozzanak létre, ami példátlan vizuális élményt nyújt. Ez természetesen szubjektív, hogy mégis milyen szintű a vizuális élmény, melyet a Karlmann King okoz. Az biztos, hogy a szögletes külső megoldások miatt már most a Batman filmekben szereplő Batmobilhoz hasonlítják.

Az autó hossza megközelíti a 6 métert, súlya pedig a 4,5 tonnát, ami a golyóálló kiegészítőkkel együtt az egészen elképesztő 6000 kilogrammot is elérheti. A motorháztető alatt egy 6800 köbcentis V10-es tombol, mely a Ford F-550 meghajtását is biztosította. A motor állítólagos teljesítménye 395 lóerő környékén mozog. A motorhoz társul egy hatsebességes, automata sebességváltó, négykerékmeghajtás, és légrugós felfüggesztés elöl és hátul is.

Karlmann King

A V10-esből származó extra teljesítmény sem tudja ellensúlyozni a Karlmann King sokkoló saját tömegét, ennek eredményeként a végsebesség “mindössze” 140 km/h. Ezzel, ebben a tekintetben alulmarad például a Dacia Sanderoval szemben. A King alapára 1,5 millió fontnál kezdődik, amiből 260 Sanderoból álló flottát is lehetne vásárolni.

Ezért az árért gyakorlatilag elvárható, hogy a belső tér lenyűgöző kiegészítőkkel legyen tele. Ami például a plafont illeti, olyan, mintha a csillagokban gyönyörködhetnek az utasok, ehhez hasonlót egyébként a Rolls-Royce Phantomban is láthatunk. Ehhez még hozzáadódnak a luxus bőrülések, melyeket számos, lenyűgöző színmintával lehet rendelni.

Karlmann King SUV

Külön, egymástól függetlenül működik az első és hátsó légkondi, kávéfőző, neon világítás, síkképernyős televízió, elektromos asztalok, és egy hűtőszekrény, a teljesség igénye nélkül. Minden elektromos kiegészítő egy autós alkalmazás segítségével irányítható. A szórakoztató elemek közé tartozik egy Hi-Fi hangrendszer, egy PlayStation 4, valamint választható a telefonos kivetítő és műholdás TV is.

Karlmann King városi terepjáró

Az autót a 2017-es Dubaji Nemzetközi Autószalonon állították ki. A hírek szerint kevesebb, mint egy tucat Karlmann King kerül legyártásra. Mit gondolsz a Karlmann Kingről? Tényleg olyan, mint a Batmobil? Feledteti akár a Lagonda Vision Concept látványát? Írd meg hozzászólás formájában a PannonHandel Zrt. Facebook oldalán!

Forrás:

Ajálott cikkek:

Vissza a cikkekhez