A Köenigsegg Agera RS a leggyorsabb autó!

Most már csak a Guinness hivatalos válaszát várják, amiben megerősítik, hogy a Köenigsegg Agera RS legyőzte a Bugatti Veyron Super Sportot, mint a leggyorsabb sorozatgyártású autó a Földön!

Csupán pár nappal azelőtt, hogy bemutatnák a Hennessey Venom F5-öt, aminek egész létezése arra hivatott, hogy legalább 480 km/h-val hasítson, még egy csoport Köenigsegg tulajdonos összedolgozott, hogy egy eseményen megtörténjen a csoda: megdöntsék a Bugatti Veyron Super Sport rekordját.

Az új Köenigsegg Agera RS végül 447.24 km/h-s sebességet ért el két futamból (ugyanis az uralkodó szél pozitív/negatív hatásait egyenlítik ki ezzel), megdöntve a 2010-es 431.07 km/h-s rekordját, amit a Bugatti Veyron Super Sport állított fel.

A rekorddöntés Nevadában történt, a 160-as úton nem messze Pahrump településtől. Szóval kábé a semmi közepén, ami nem árt, ha egy ilyen kaliberű rekordkísérletről van szó, ugyanis egy 19.3 km-es szakaszon lezárták az utat.

A Köenigsegg Agera RS a leggyorsabb autó a világon

A rekorddöntést nem a Köenigsegg szervezte, hanem három Köenigsegg tulajdonos valósította meg, a Köenigsegg „csupán” Niklas Lilja vezető tesztpilótájukat adta kölcsön a rekordhoz. A 3 elvakult Köenigsegg tulajdonos Jeffrey Cheng, John Morris és Mark Stidham voltak, utóbbié volt ráadásul az autó, amivel a rekorddöntés történt.

Az 1.360 LE-s, 1.370 Nm-es nyomatékkal rendelkező Agera RS első nekifutásra 458.02 km/h-t futott, második futásra viszont 446.11 km/h-s csúcssebességet sikerült elérni csupán, így a két próbálkozás átlagsebessége lett a 447.24 km/h.

Mivel a Guinness Rekordok Könyvébe kerüléshez való feltételeket teljesítették, így már csak a hivatalos visszajelzésre várnak a Köenigseggnél a Guinnesstől, hogy többé ne a Bugatti Veyron Super Sportot emlegessék a leggyorsabb sorozatgyártású autóként.

Persze jó kérdés, hogy mégis meddig fog élni ez a rekord?

Köenigsegg Agera RS rekorddöntés

Ugyanis ahogy a cikk elején is említettem, nemsokára bemutatják a Hennessey Venom F5-öt, ami már a nevét is az F5-ös szintű tornádókról kapta, így presztízskérdés, hogy összehozzák vele a 300 mérföld/óra, vagyis a 480 km/h-s sebességet.

És akkor még nem is volt szó a Bugatti Chironról, amivel 2018-ban terveznek rekordot dönteni, vagy hogy meddig reszelgetik-finomítják majd a Venom F5-öt a későbbiekben.

De addig is, amíg nem döntik meg ezt a mostani rekordot, te is átélheted egy kicsit, milyen lehetett majdnem 450-nel repeszteni az Agera RS-sel:

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom
Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

2021-ben érkezik pár újdonság.

Tovább olvasom