Híreink

Már online rendelhető a limitált Audi TT Quantum Gray Edition

Audi TT Quantum Gray szemből fotózva

Dátum: 2019-05-31

Az Audi TT Quantum Gray Edition az első modell, amelyet június 5-től kizárólag online felületen értékesítenek

A német gyártó új szintre emeli az autók értékesítését, ennek egyik oka, hogy a Volkswagen konszern márkakereskedőinek szerződéseinél egy átmeneti zavar lépett fel. Valamint a vásárlói igények kielégítése miatt nagyobb hangsúlyt kell fektetni az online értékesítésre, ahol kis túlzással a gyártósorról vásárolhatnak új autót az ügyfelek.

A június 5-én debütáló új értékesítési forma első megvásárolható tétele az Audi Quantum Gray Edition, amely kizárólag ezen a felületen lesz megvásárolható. A limitált szériából 99 csupán darabot készítenek, ezek pedig 45 TFSI quattro S Tronic alapokon nyugszanak, ez 245 lóerőt jelent a négy keréken.

A modell több speciális felszereltséggel rendelkezik, amely kizárólag a limitált szériánál érhető el. Többek közt az Express Red belső designcsomagot és a külső fényezésen helyenként lemattított "TT" feliratot tartalmazza. Audi Quantum Gray Edition belseje

Németországban 62 305 eurót, vagyis átszámítva 19,7 millió forintot kér el érte a négykarikás gyártó. Az Audi Live Consultant nevű szolgáltatatás segítségével a vásárló egyeztetheti a részleteket a márkakereskedés munkatársaival, hogy a kérésének megfelelő helyen és időben, rendszámmal ellátva, kulcsra készen megkapja autóját.

Mivel az Audi az elektromobilitás élmezőnyébe kíván tartozni, erőforrásait és fejlesztéseit ebbe az irányba tereli, ezért többek közt a TT gyártását is leállítják. Nem kizárt, hogy néhány éven belül egy teljesen új, tisztán elektromos, méreteiben és tudásában is hasonló modell fogja helyettesíteni. A márka tervei szerint 2020-ban 5 új elektromos modellt kíván piacra dobni, 2025-re pedig a tisztán villannyal üzemelő típusaik száma eléri a 20-at.

Audi Quantum Gray Edition hátulról fotózva

A TT különösen kedves a magyaroknak, hiszen 1998-ban bemutatott sportkupé mind a három generációját a győri gyártósoron szerelték össze. Annak ellenére, hogy kifutó modell lett a márka egyik legikonikusabb autója még éveken keresztül népszerű lesz.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Vissza a cikkekhez