McLaren: soha nem fogunk SUV-t gyártani

A piaci nyomás ellenére a brit vállalat nem tervez a szabadidő autókkal

Habár nemrégiben egy autórajongó készített egy McLaren látványtervet, mely a 720S alapjaira konstruált SUV-t ábrázol, a gyártó vezető tervezője, Mark Roberts azonban megerősítette a korábbi információkat, mely szerint a McLaren a jövőben sem tervez SUV-t gyártani. Ennek ellenére a márka jellegzetes vonásait magán hordozó koncepcióautó elég látványosra sikerült, ám a jelek szerint nem kerül gyártásba semmi ehhez hasonló a sportautóiról elhíresült vállalatnál. Ebből következik, hogy nem kívánnak konkurenciát állítani a Lamborghini Urus és a Porsche Cayenne számára

McLaren SUV látványterv

„Mi minden körülmények közt arra törekszünk, hogy autóink maximális vezetési élményt nyújtsanak. Ebben nem vagyunk hajlandóak kompromisszumokat kötni, egy SUV modell pedig pontosan ilyen megalkuvást igényel” – mondta Mark Roberts a Kanadai Nemzetközi Autókiállításon.

Arra viszont nagy esély van, hogy a McLaren a köveljövőben bemutat egy teljesen elektromos sportautót, melynek gyorsulása a Tesla Model S-t is veri majd, és amelynek fejlesztése már javában folyik. Ennél a modellnél nem fokozatosan haladnak az elektromos hajtás felé, hanem a hibrid fázist átugorva egyből tisztán villanyos meghajtású lesz az autó a hírek szerint. Roberts azt is hozzáfűzte, hogy ez egy nagyon komoly tervezési folyamat, melynek fényében biztosan nem pár hónapon belül készül el a sorozatérett verzió.

2018-as McLaren 720S elölről

A brit gyártónak egyébként nem kisebb tervei vannak, mint hogy 2025-ig 18 új járművet mutasson be. Ebbe jó eséllyel beleszámoltak néhány limitált kiadású modellt is, ám ez a szám még úgy is figyelemre méltónak mondható. A McLaren jelenleg 20-22 autót készít naponta, és Roberts állítása szerint a P1 utódjára sem kell már sokat várni.

„Egy ilyen kis vállalatnak nagy kihívást jelent ilyen nagy mértékben növelni a kínálatát, komoly befektetéseket igényel a termelés erőteljes növelése” – fűzte hozzá Roberts a médiának nyilatkozva.

Az mindenesetre dicséretes hír, hogy (egyelőre) akad egy olyan sportkocsi-gyártó, mely kitart az elvei mellett, és nem enged a piac nyomásának a modellkínálat alakításának tekintetében.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom
Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

Az új Audi A4 és A5 nagyobb teljesítményt és több extrát kap Amerikában

2021-ben érkezik pár újdonság.

Tovább olvasom